China: 10.000.000 mensen met dementie

Dementie en de zorg voor mensen met dementie staat hoog op de Chinese agenda. China telt 10 miljoen mensen met dementie. Jaarlijks lopen 44.000 van hen van huis weg en zijn een paar dagen onvindbaar.

Reden genoeg om onze kennis over de Vier lagen theorie en de Brein omgeving methodiek, die wij in ons boek naar voren brengen naar China te ‘exporteren’. Tijdens de London Book Fair kwamen we in contact met een grote Chinese uitgever: People’s Medical Publishing House uit Beijing. Na een bezoek aan deze uitgever zijn de gesprekken voor een Chinese editie van De dag door met dementie gestart.

Tijdens een bezoek aan Beijing in maart 2017 waren 80 zorgprofessionals onder de indruk van onze lezing over ‘Het Brein en Dementie’, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade. Mr. Liu van de Beijing Academy of Sciences and Technology was mede gastheer en hieruit volgt een samenwerking tussen de Beijing Academy en de Anneke van der Plaats Foundation voor kennisoverdracht. Een bezoek aan een verzorgingshuis met 100 bedden en 50 % ouderen met dementie, gaf inzicht in de Chinese verzorging.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6